Home

Wat is de WFN?
De WFN is een officieel samenwerkingsverband tussen de wielerbonden in Nederland. De WFN heeft tot doel om door middel van harmonisering van regels en rechten, de startgelegenheid van alle renners in de breedtesportcategorieën te vereenvoudigen, c.q. mogelijk te maken. Uitgangspunt hierbij is dat de eigen identiteit van de bonden gehandhaafd blijft.

  

Aangesloten bonden:
De hieronder genoemde bonden zijn aangesloten bij de WFN. Informatie zoals kalenders en uitslagen van wedstrijden bij deze bonden is via de linken te vinden.

World Cycling Federation (WCF):
De WCF is een samenwerkingsverband op internationaal niveau en is de opvolger van de ICF. Hierbij zijn bonden aangesloten uit Nederland, België, Frankrijk, Ierland, Engeland, Australië etc. Ook de WFN is aangesloten bij de WCF en dus zijn de leden (bonden) van de WFN ook lid van de WCF.

In 2018, het oprichtingsjaar, zal de WCF nog geen wedstrijd organiseren of als WK benoemen. Mogelijk wordt dit met ingang van 2019 weer gedaan.

Nederlands Kampioenschap WFN Off Road:
Vanaf 2018 wordt er ook een WFN NK Off Road georganiseerd. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK Off Road.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op zondag 23 december in Breda.

Nederlands Kampioenschap WFN Tijdrijden:
Vanaf 2018 wordt er ook een WFN NK Tijdrijden georganiseerd. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK Tijdrijden.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op zaterdag 14 juli in Nijeveen.

Nederlands Kampioenschap WFN Weg:
Ieder jaar organiseert een lid van de WFN het Nederlands Kampioenschap WFN. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK Weg.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op Zondag 22 juli in Rijsbergen.

 

Zie voor meer informatie over het NK en het Super Prestige Klassement onder menukeuze Wedstrijden