Home

Wat is de WFN?
De WFN is een officieel samenwerkingsverband tussen de wielerbonden in Nederland. De WFN heeft tot doel om door middel van harmonisering van regels en rechten, de startgelegenheid van alle renners in de breedtesportcategorieën te vereenvoudigen, c.q. mogelijk te maken. Uitgangspunt hierbij is dat de eigen identiteit van de bonden gehandhaafd blijft.

  

Aangesloten bonden:
De hieronder genoemde bonden zijn aangesloten bij de WFN. Informatie zoals kalenders en uitslagen van wedstrijden bij deze bonden is via de linken te vinden.

International Cycling Federation (ICF):ICF
De ICF is een samenwerkingsverband op internationaal niveau. Hierbij zijn bonden aangesloten uit Nederland, België, Frankrijk, Ierland, Engeland, Australië etc. Ook de WFN is aangesloten bij de ICF en dus zijn de leden (bonden) van de WFN ook lid van de ICF.
Elk jaar wordt er door de ICF een WK georganiseerd. De licentiehouders van de leden mogen deelnemen aan dit NK. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - WK.
Op 5 augustus 2017 zal het ICF WK gehouden worden in Dijon (Frankrijk).

Nederlands Kampioenschap WFN:
Ieder jaar organiseert een lid van de WFN het Nederlands Kampioenschap WFN. Meer informatie is te vinden onder het kopje Wedstrijden - NK.
Dit jaar zal dat gaan plaatsvinden op 23 juli in Breda Overa.

 

Zie voor meer informatie over die wedstrijden en het Super Prestige Klassement onder menukeuze Wedstrijden